Videojoc amb Scratch

Estàndard

A la classe d’informàtica estem fent el nostre videojoc personal amb el programa Scratch.

Primer vam escollir uns personatges coneguts (en el nostre cas la Candace i la Stacy de Phineas & Ferb) i els vam posar la nostra cara. Els vam editar de manera que cadascun tingués la postura normal, la de caminar i la de ajupir. Després també vam crear uns fons que tingués a veure amb els personatges.

Una vegada tot preparat vam programar el videojoc, primerament vam decidir que el personatge no es mouria i el que es mou és el fons. Després vam programar el personatge principal (Candace) de manera que semblés que camina, salta i s’ajup presionant les tecles de direccions. També vam programar el personatge per que corrés.

Després els hi vam posar diferents variables, com vida, punts i nivell. Per tant hi havia de posar coses que facin cambiar les variables, com monedes (per guanyar punts) i boles (per perdre vida i punts).

Quan vam tenir quasi acabat el nostre primer nivell vam posar al final del tercer fons a l’altre personatge (Stacy) i que li digués a la Candace que si està preparada per pasar de nivell i aquí finalitza el primer nivell del nostre videojoc. Us adjuntem el video del programa i del videojoc i una fotografia de les posicions de cadascú dels nostres personatges.

Deixa un comentari